TC ALTWEERTERHEIDE

 

INVITO 2020 - 7 t/m 13 september


Beste tennisliefhebbers,

Het Invito toernooi 2020 is ten einde.

Dankzij jullie sportieve enthousiasme (en flexibiliteit om het schema rond te krijgen, waarvoor dank!) en ook dankzij de weergoden, kunnen we terugkijken op wederom een geslaagd toernooi.

In de poules waren er al leuke en spannende wedstrijden te zien. En dit bleek een voorbode voor een nog spannendere finaledag.

Onder een behoorlijk warme najaarszon werden de 4 belangrijkste wedstrijden van het jaar gespeeld, en het publiek (wat qua aantallen jammer genoeg iets minder was dan gehoopt) werd flink verwend.

In de ene halve finale behaalden Loes Hermans en Henk Truijen een overwinning in 2 sets tegen Inge Veugen en Helmert van Scherpenzeel. Ze moesten echter alle 4 langer dan gepland wachten op hun 2e partij. Want op de andere baan streden Liesbeth van Scherpenzeel en Ino Wienbeck tegen Lilian Schroeten en Lars van Oijen in een enorme thriller tot het uiterste om een plek in de finale.

De bloedstollende wedstrijd van in totaal 3 uur!! werd beslist in 3 tiebreaks. Met 7-6, 6-7 en wederom 7-6 trokken Liesbeth en Ino uiteindelijk vermoeid maar voldaan aan het langste eind.

Nadat ze genoten hadden van de (volgens meerdere spelers) steeds lekker wordende smoothies van John, de zelfgemaakte soep van Lydia en ook de koffie met vlaai, stonden de wedstrijden voor de 3e/4e plaats en de finale uiteraard nog op het programma.

Ook deze wedstrijden zorgden voor spanning en vermaak.

In wederom 3 sets haalden haalden Lilian en Lars, ondanks hun eerdere marathonpartij, de 3e plek binnen. Nadat ze de eerste set met 6-2 hadden verloren, vochten ze zich in de 2e set via de tiebreak naar een 3e set. En in de 3e set trokken ze de wedstrijd met 6-4 naar zich toe.

De finale leek na een spannende 1e set (7-5), in het begin van de 2e set bij een voorsprong van 3-0 redelijk snel in het voordeel van Loes en Henk beslist te worden. Maar Liesbeth en Ino begonnen, zo leek het, aan hun 2e jeugd, alsof de halve finale van 3 uur niet gespeeld was en haalden met 6 games op rij, de 2e set binnen.
Bijna 5 uur tennis leek toen toch wat veel van het goede, zeker onder de felle zon. Loes en Henk stoomden door, en na een 6-0 in de 3e set waren zij de winnaars van het Invito 2020.

Namens de organisatie willen we alle speelsters en spelers enorm bedanken, dat iedereen dit jaar het toernooi weer tot een succes heeft gemaakt en we hopen natuurlijk dat iedereen volgend jaar weer van de partij is om Loes en Henk hun titel (die ze volgend jaar weer komen verdedigen) afhandig te maken.

Uiteraard ook dank aan het Zuiderhuis, die dit jaar wederom het toernooi gesponsord heeft. Dank aan de Lidl voor het sponsoren van het lekkere fruit!
En dank aan Theo Veugelers die ervoor gezorgd heeft dat de banen er als vanouds perfect bij lagen en ook heeft Theo de ballen voor het toernooi gesponsord!

Natuurlijk ook dank aan de mede Invito organisatoren Lilian, Lydia en John voor het wederom organiseren van het toernooi. En Rachelle Bosch voor het online verwerken van de uitslagen op de site.

Tot volgend jaar!

Namens de Invito organisatie
Emiel Bosch


PS. Klik hier voor de foto's 
Halve finales:Ino Wienbeck & Liesbeth van Scherpenzeel

Lilian Schroeten & Lars van Oijen

7-6 6-7 7-6

Henk Truijen & Loes Hermans

Helmert van Scherpenzeel & Inge Veugen

6-3 6-2


Finale & troostfinale:Henk Truijen & Loes Hermans - WINNAARS!

Ino Wienbeck & Liesbeth van Scherpenzeel 

7-5 3-6 6-0

Lilian Schroeten & Lars van Oijen

Helmert van Scherpenzeel & Inge Veugen

2-6 7-6 6-4

Overige uitslagen:


 Vrienden van INVITO:


E-mail